Временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи по ул. „Васил Радославов“ в жк. „Младост 4“ се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: бул. „Александър Малинов“, ул. „проф. Александър Танев“, ул. „Самара“; сгради на „Хюндай“ , „Пощенска банка“ и „Фризомат“ на ул. „Околовръстен път“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „д-р Атанас Москов“ до бл. 480. 

ЧЕЗ: Мрежата не може да понесе товара от евентуално спиране на „Топлофикация София“

Във връзка с изграждане на сградно водопроводно отклонение по ул. „Будилник“ в ж.к. „Бъкстон“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района между: ул. „Будилник“, ул. „Пелистер“, ул. „Гина Кунчева“, ул. „Мадара“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Будилник“ на кръстовището с ул. „Пелистер“.

Във връзка с изпълнение на строително-монтажни работи на резервоар „Шумако“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 16.00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи във: в.з. Калфин дол - ул. „1-ва“, ул. „Стряма“ и ханче „Шумако“.

При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода“ ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. 1. Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.

Засегнатите от прекъсването на водата, могат да получат повече информация от Телефонния център на „Софийска вода“ АД на телефон 0800 121 21 или да следят за развитието на всички текущи теренни дейности в реално време чрез Виртуалния информационен център на дружеството - https://sofiyskavoda.bg/water-stops.