/ iStock/Getty Images
Към момента се изграждат 16 сгради на детски градини и ясли. Две ясли са в "Красно село" и "Триадица", а градините са в районите "Възраждане", "Подуяне", "Изгрев", "Лозенец", "Триадица", "Студентски", "Витоша", "Овча купел", "Люлин", "Кремиковци" и "Искър".

Това е съобщила кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на изграждането на детска градина в "Манастирски ливади", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Строителството на новата детска градина започна през лятото на миналата година. Към настоящия момент е завършена бетоновата конструкция на сградата, изградени са преградните стени и е монтирана хидроизолацията на едно от телата.

София ще разполага с рекордно голям бюджет

Частично е изпълнена и оградата. Поставят се инсталациите на сградата и хидроизолацията на покривите. Предстои остъкляване на дограмата. Кметът Фандъкова е разговаряла с техническия ръководител и е подчертала, че държи да се работи качествено и в срок.

"За родителите е изключително важно условията, в които се отглеждат и обучават децата, да бъдат много добри, както и да има достатъчно места в детските градини", е казала Фандъкова.

Техническият ръководител е уверил кмета на София, че строителните дейности вървят в срок и в края на тази година сградата ще бъде готова. Детската градина е за 8 групи и ще разполага с просторни занимални и спални помещения, басейн и спортна зала, информират от Столичната община.