/ БГНЕС
234 снегорина ще почистват София тази зима, от които 53 са за извънградската част на общината. Освен със снегорини, пътищата се обработват с натриев хлорид и други химически смеси.

БГНЕС

Собствениците на магазини, офиси и жилищни сгради трябва да почистват входа си сами. Глобите са фирмите за почистване са 100 хиляди лева за непочистени 100 квадратни метра, а 2000 лева за непочистена спирка. При обилен снеговалеж снегорините трябва да излязат в 68 точки на Столичната община. 

Вчера е започнала проверката на снегопочистващите фирми, които ще обслужват София. Това обясни кметът Йорданка Фандъкова.

Покриват с шатри „Граф Игнатиев” при лошо време

"Да се постараят да работят така, че да не се налага да ги санкционираме. Да си пожелаем и по-мека зима", заяви кметът на София.
 
Тя обясни и на какъв принцип се почистват улиците в столицата: "Приоритетно се чистят улиците и трасетата на градския транспорт, за да може хората да отидат на работа или пък да се върнат вкъщи. След това вече значимите улици, по-големите улици в кварталите и след това се влиза в квартални улици."