Горя "Син сити"
Горя "Син сити" / БГНЕС
Пожар горя в сградата на бившето заведение „Син Сити” в София. За щастие няма пострадали хора. Няма опасност както за самата сграда, така и за тези, които се намират в близост до бившата дискотека на столичния булевард „Христо Ботев”, площад „Възраждане”.
 

Sin city гори

Публикувахте от Fedia Monov в 26 март 2017 г.
Следствие на огъня районът бе силно задимен и отцепен. Движението на превозни средства бе спряно, като се пропускаха само трамваите.

Горя "Син сити"
БГНЕС

Три пожарни автомобила се бориха с огъня. „Съсредоточили сме на място значително количество техника и екипи, които по мое сведение доста бързо са реагирали и са пристигнали на място”, заяви старши комисар Веселин Гетов, директор на Столична дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”.

Горя "Син сити"
БГНЕС

Сградата не е обитаема от доста време, може би повече от година, обясни Гетов. Самото произшествие е предизвикано от запалени боклуци от клошари. Това е така, защото е свободен достъпът за всеки. Докладваха ми, че първият екип, който е пристигнал е видял дори един от клошарите да бяга, каза още Гетов.

Горя "Син сити"
БГНЕС

Той съобщи, че пламъците са тръгнали от втория етаж. Пожарът не е бил сериозен, горели са само боклуци. Огънят е локализиран, пламъците потушени. Засегната е около 100 кв. метра площ, допълни Гетов.

Според свидетели на пожара от съседни магазини, това не е първият пожар в сградата като за по-малко от месец се случва за втори път. Директорът на столичната пожарна обаче не е запознат с предишни пожари в сградата.
БГНЕС