/ iStock/Getty Images
Две нови яслени групи към детска градина номер 40 "Проф. Г. Ангушев", в район "Триадица", предстои да приемат деца. За свободните места ще се приемат кандидатури от 24 януари в Информационна система за обслужване на детските заведения на Столична община, съобщават от пресцентъра на общината.

Детската градина е част от програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова за изграждане на нови детски градини и ясли. Средствата са осигурени от Столична община. Строителството се изпълнява и контролира от район "Триадица".

Откриването на двете яслени групи е възможно след цялостен ремонт и преустройство на сградата на бивш спортен клуб на ул. "Боянски водопад" 87. Сградата и двора са цялостно обновени, като са изградени две нови детски площадки.

Класирането за детските градини и ясли в София ще се извърши на 29 януари. За градината с двете нови яслени групи в район "Триадица" ще се обявят 20 места за родени деца през 2019 г. и три места за деца с хронични заболявания; 20 места за родени през 2020 г. и три места за деца с хронични заболявания.
Заявления се подават електронно на адрес www.kg.sofia.bg. Децата се класират от електронната система "Информационна система за обслужване на детските градини".

В момента на територията на Столична община се изграждат 13 детски градини и ясли. За още 17 обекта са подписани договори за проектиране и строителство и предстои да започнат дейности по изпълнение, информират от общината.
БТА