/ БГНЕС
До Коледа пускат движението по столичната улица
99760
До Коледа пускат движението по столичната улица
  • До Коледа пускат движението по столичната улица
До Коледа със сигурност ремонта на трамвайното трасе по ул. Граф Игнатиев" трябва да бъде завършен. Това смята столичният зам.-кмет по транспорт Евгени Крусев. До края на месеца трябва да приключат и строителните работи, след което следват процедури по пускане в експлоатация.

Обезщетяват търговците по ул. "Граф Игнатиев" заради ремонта

Всеки четвъртък в 10.45 ч. контактна група, включваща проектанта, строителя и надзора на ремонта на Графа, отговаря на място на притесненията на бизнеса и гражданите. Целта е хората и търговците да знаят какво се случва, твърди председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет Малина Едрева. Какво е договорено като компенсация за бизнеса по столичната улица в резултат на тези срещи?

"Поетапното навременно премахване, подчертавам без да бъде завършен ремонтът, на загражденията. Другото, което заедно изчистихме като срокове и график, е свързано с осигуряване на допълнителна информация за техните търговски помещения", обясни тя.

Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на „Граф Игнатиев”

От БСП предлагат да се създаде методология за компенсиране на търговците, засегнати от ремонтите. Засега обаче предложенията остават идеи. "Ние сме готови с нашите правни съветници да се включим и да изработим заедно механизма, тъй като ни отива", потвърди Калоян Паргов.