/ БГНЕС
Обезщетяват търговците по ул.
99728
Обезщетяват търговците по ул.
  • Обезщетяват търговците по ул.
Ремонтът на софийската улица „Граф Игнатиев” ще бъде готов скоро, същото важи и за пускането на трамвая, информира кметът Йорданка Фандъкова. Тя не може да се ангажира с точен срок за завършването на ремонтните дейности.
 
Регионалното министерство проверява ремонта на улица Граф Игнатиев

Големият ремонт на улица „Граф Игнатиев” започва на 7 май 2018 г. При старта му за краен срок беше даден средата на месец октомври.

Кметът признава още, че търговците по „Графа” са най-потърпевшите, но те би трябвало да бъдат и най-облагодетелствани след ремонта. Общината в момента обмисля как те да бъдат обезщетени.
 

Откриват телефон за сигнали за ремонта в района на „Граф Игнатиев”

На 9 ноември от Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщиха, че започват проверка на ремонта на столичната улица.

Ремонтът е част от финансирания с над 41 млн. лева от програмата проект на Столичната община "Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в Централната градска част на гр. София". Общата му стойност е 46 078 473 лв., като близо 5 млн. лева са собствени средства на общината.

Месец по-рано кметът на столицата Йорданка Фандъкова призна, че има сериозни забележки по отношение на строителния надзор на ремонта на ул. „Граф Игнатиев”
 
Фандъкова възложи контрол на контрола за ремонта на ул. Граф Игнатиев

„Вече ги санкционирах със 100 000 лева. Това е първата и последна санкция, защото следващата стъпка е прекратяване на договора. Казала съм им какво очаквам от тях - специалисти, експерти, инженери, които да са непрекъснато на обектите. И в момента там има хора. Но аз искам предварително те, гледайки изпълнението, да връщат своевременно фирмата, ако не се справя добре”, посочи тя.
 
Кметът потвърди, че е възложила "контрол на контрола". "Понеже много се говори за ремонт на ремонта, когато всъщност ремонтът не е приключил, аз възложих контрол на контрола“, обясни в началото на октомври Фандъкова.