/ БТА
Няма да има сглобка с ГЕРБ в София, заяви той
Няма да има сглобка в София, не и с ГЕРБ, защото това е моделът, който се опитваме да променим. Това каза пред БНТ кандидатът за председател на Столичния общински съвет Борис Бонев от групата на ПП-ДБ(Спаси София).

Той заяви, че председателският пост не му е фикс идея, тъй като не е мечтаната работа, но посочи, че това е длъжност, която трябва да бъде в синхрон с кмета на София.

"Поради тази причина, поради демократичните принципи за това най-голямата група да излъчи председател на колективен управленски орган и с цел работата в София да се вдигне на нови обороти, смятаме, че и кметът, и председателят трябва да бъдат издигнати от една и съща група", обясни Бонев.

ПП-ДБ и "Спаси София" единодушно са застанали зад неговата кандидатура - няма никакви вътрешни интриги, каза още той.

Борис Бонев: Ще инициираме разговори с всички групи в СОС

"Единствената причина да бъда проблем за ГЕРБ е, че през годините съм разкривал техните схеми, кражби и далавери. Би било лошо за тях, ако смятат, че е време да се реабилитират чрез сламен човек начело на общинския съвет".

Коментира, че в ГЕРБ има много конструктивни хора, но партийните повели на всички партии им пречат да работят заедно в общината. Дори "Възраждане" имат приоритети, сходни на нашите, на тези на БСП и ГЕРБ, каза Бонев.

Не е тайна, че Столична община никога не е била самостоятелна и винаги е имало намеса от национално ниво, по-конкретно от ГЕРБ, коментира още той. Групата на ПП-ДБ(Спаси София) ще проведе разговори с всички съветници, за да се опитат да съставят план минимум за управлението на града.

"От всички 500 мерки, кои са онези 50, зад които абсолютно всички заставаме - да започнем с тях и да ги постигнем".