Близки на Любка Вилева твърдят, че е била оставена дни наред със счупен крак в столичен хоспис, предава NOVA.

По думите на дъщеря ѝ - жената е прекарала 6 дни в хоспис, без никой от персонала да разбере, че е със счупен крак. Оказва се, че още през първата вечер след настаняването жената пада по стълбите. „Поради влошеното й състояние на 12 декември настанихме майка ми в хоспис, тъй като се нуждаеше от 24 часа медицински грижи.

Същата вечер е паднала по стълбите в хосписа. На следващия ден се обадих да попитам как е. Казаха ми, че е паднала и си е сцепила веждата. Раната е обработена, всичко е наред”, заяви Румяна.

Вечерта семейството отишли да я видят и видели, че единият й крак е син. Обяснили им, че това е леко натъртено. „Шест дни майка ми лежа тук със счупен крак, без никой да установи това нещо”, разказа Румяна. Тогава настояли възрастната жена да бъде прегледана. Закарали я в болница, за да я снимат на скенер. Наложило се операция.

От хосписа казаха, че от медицинска гледна точка всичко е спазено. Семейството е подало сигнал в „Медицински надзор”. Оттам заявиха, че предстои да бъде направена проверка на сигнала.
nova.bg