Общински съвет решава за предприятието „Градска мобилност"
Общински съвет решава за предприятието „Градска мобилност" / Дарик Сливен, Архив
30 точки са включени в дневния ред на заседанието на Общински съвет Сливен, което ще се проведе на 23 февруари.

Сред предложенията са отпускане на 10 000 лева финансова помощ на Кожно-венерическия диспансер за разплащане на задължения към контрагенти и избор на временно изпълняващ длъжността управител на новосформираното Общинско предприятие „Градска мобилност“.Общинските съветници ще разгледат и гласуват Наредба за водене на регистър на общинските детски градини и центрове за подкрепа за личностно развитие, както и изменение в Наредбата за условията и реда за установяване на жилищните нужди на граждани, настаняване под наем и продажба на общински жилища и в Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги.

Общинският съвет ще измени свое решение от януарската сесия, като за временно изпълняващ длъжността управител на Дентален център ще бъде избран д-р Николай Йосифов. Ще се гласува и предложението за „вливане“ на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина към ДКЦ – 1.

Председателят на Общинския съвет Димитър Митев заяви, че кметът на Сливен Стефан Радев и общинското ръководство правят всичко възможно данъците през 2018 година да бъдат намалени, тъй като по закон през тази година не може да бъде променен размера на местните налози.