За безопасно шофиране по празниците призовават от полицията в Ямбол
За безопасно шофиране по празниците призовават от полицията в Ямбол / DarikNews, архив

През Коледните и Новогодишни празници, значително се увеличават предпоставките за тежки пътнотранспортни произшествия поради употребата на алкохол, неправоспособност, превишена скорост и неправилно изпреварване. По най-натоварените участъци и проходите е възможно образуване на бавно движещи се колони при неинтензивните автомобилни потоци. При влошаване на метеорологични условия има опасност от задръствания.

За да се ограничат условията за възникване на инциденти на територията, обслужвана от Областна дирекция на МВР-Ямбол е създадена организация за засилено полицейско присъствие, за регулиране и облекчаване на движението, по пътищата, по които се очаква най-голямо натоварване в празничните дни. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Ямбол.

От там съветват също, да се избере подходящо време за пътуване, до се провери изправността на автомобила преди да се поеме на път, зад волана да бъде най-опитният водач от семейството или компанията. Специално място в съветите е отделено за риска от това след празника зад волана да седне пиян или неправоспособен водач.