„Творците на Тунджа в три изложби за празника на Сливен
„Творците на Тунджа в три изложби за празника на Сливен / Община Сливен

В навечерието на празника на Сливен - Димитровден, заместник-кметът Румен Стоилов откри изложбата „Творците на Тунджа в три изложби". Тематичната колекция включва 30 творби на художниците от Представителствата на СБХ в Сливен и Ямбол - Благовеста Желязкова, Анжела Терзиева, Петър Тепсизов, Цветан Казанджиев, Диана Йорданова, Радостина Колева, Александър Дойчинов, Велин Динев, Веселин Дамянов и Коста Стоянов.

„Изключително съм щастлив, че Сливен е първият домакин на изложбата, която показва река Тунджа като природна забележителност, а също и интересните места, през които тя минава", каза заместник-кметът Румен Стоилов. Той благодари на авторите на платната за съвместната им инициатива и пожела при следващо гостуване на картините в града, изложбата да бъде в по-широк формат.

„Община Сливен има готов проект за реконструкция на галерия „Сирак Скитник", който се очаква да бъде осъществен през следващата година", посочи още заместник-кметът и изрази надежда, подобни съвместни изложби да станат традиционни за Сливен след обновяването и модернизирането на галерията.

След Сливен изложбата „Творците на Тунджа в три изложби" ще бъде представена в Ямбол и Одрин.