/ IStock
Кражби на имущество и домашни животни са разкрити при специализирана акция на прокуратурата и полицията в Сливенско, съобщиха от МВР.

Задържани са петима души, откраднатите вещи и животни са върнати на собствениците.

Операцията по противодействие на битовата престъпност е осъществена на 9 и 10 декември от криминалисти на РУ-Сливен под ръководството на прокуратурата в квартал "Надежда" и селата в община Сливен, както и на територията на РУ-Нова Загора и Твърдица.

Установени са извършителите на кражби на мобилни телефони, пари и домашни животни. Задържани са петима криминално проявени на възраст между 23 и 37 години от селата Гергевец, Ценино, Сборище и Оризари.

Престъпленията са регистрирани в началото на месец декември. Двама мъже от село Гергевец на 23 и 30 години са установени като извършители на кражба на три мобилни телефона и сумата от 200 лева от четири таксиметрови автомобила в Сливен.

По време на операцията е разкрита кражба на три домашни животни-коне, откраднати от землището на село Селиминово. За извършеното престъпление са задържани трима мъже на 37,34 и 25 години от селата Сборище, Оризари и Ценино. Животните са намерени и предадени на собствениците.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава под надзора на прокуратурата.