Соня Келеведжиева бе избрана за член на Управителния съвет Националната асоциация на председателите на общински съвети
Соня Келеведжиева бе избрана за член на Управителния съвет Националната асоциация на председателите на общински съвети / Дарик Сливен, архив

Председателят на Общински съвет – Сливен Соня Келеведжиева бе избрана за член на Управителния съвет на Националната асоциация на председателите на общински съвети /НАПОС/. Това стана по време на десетото общо събрание на Асоциацията, чийто домакин бе град Пловдив.

За председател на организацията бе избрана Красимира Германова от Созопол. Нейни заместници са председателите на общинските съвети в Сливен и Момчилград - Соня Келеведжиева и Сунай Халил. За изпълнителен директор бе преизбран Делян Дамяновски от Мездра.

По време на общото събрание присъстващите се обединиха около тезата, че не политическите различия, а нивото на експертност и професионалната ангажираност на всеки председател на Общински съвет трябва да бъде водещ елемент в работата на НАПОС. По време на форума бе направен отчет за работата на Асоциацията в периода 2008-2011 г., гласуван бе бюджетът на Асоциацията, избран бе новият Управителен съвет, Председателския му състав и Контролен съвет.

Соня Келеведжиева коментира: „Голяма е отговорността да си в УС на НАПОС. Изборът задължава. Трябва да оправдая доверието на колегите от НАПОС, което ми гласуваха. Ще работя за изпълнение целите на Асоциацията: сътрудничество и посредничество между общинските съвети, за реализиране на програми за укрепване на местното самоуправление и гражданското общество, както и за устойчиво развитие на органите за местно самоуправление, за разширяване и обогатяване на общественото разбиране за ролята и важността на местното самоуправление, както и участието на гражданите в него. Но най- важната ми задача, разбира се, ще бъде издигане авторитета на Общински съвет - Сливен в НАПОС.