Шофьор, убил пешеходец и избягал, опитал да пребоядиса автомобила си, за да прикрие следи
Шофьор, убил пешеходец и избягал, опитал да пребоядиса автомобила си, за да прикрие следи / Дарик Сливен

За 72 часа сливенските криминалисти са разкрили шофьор, убил пешеходец и избягал от мястото на произшествието. Заместник-директорът на Областната дирекция на МВР Сливен главен инспектор Христо Тодоров уточни, че криминалистите за часове успели да определят марката на колата, с която е ударен пешеходецът, цвета и модела, след което и собственика й. При арестуването му, полицаите установили, че  леката кола била подготвена за пребоядисване, за да се скрият следите от удара.

На 25 декември, около 18,00 часа на бул. "Банско шосе" на ЖП-надлеза лека кола застига и блъска движещ се по пътното платно 60-годишен мъж.  Човекът загива на място, а шофьорът избягал от мястото на инцидента. От полицията тогава помолиха за съдействие от страна на свидетели на катастрофата.

Още две тежки престъпления са разкрили сливенските криминалисти по време на  Коледните и Новогодишни празници - убийство в Кермен и изнасилване, допълни началник сектор „Криминална полиция" в отдел „Криминална полиция" към ОДМВР Виктор Маринов.