Сливен
Сливен / Община Сливен

 Премиера на документалния филм „Пътят на вярата“ на Владимир Белов ще се състои в Сливен днес. Филмът е създаден по проект „Света гора сливенска – от Сливен до Атон и обратно“ с финансовата подкрепа на Общински фонд „Култура“ - Сливен и Фондация за развитие на регион Сливен.

Премиерата и документалния филм „Пътят на вярата“ са част от кампанията за набиране на средства за възстановяване на църквата „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ на Бармук баир над град Сливен, като всеки дарител ще получи диск с копие на филма.

Организатори на премиерата са Фондация за развитие на регион Сливен и Фондация Обществен Дарителски Фонд Сливен с подкрепата на Читалище "Зора”, съобщи председателят на Обществен дарителски фонд Стоян Марков.  

Идеята на създателите на този филм и организаторите на премиерата е събраните дарени средства от разпространението на филма да се използват за облагородяване на мястото около възстановения храм, както и да се направи чешма и кът за отдих в памет на Тодор Терзиев. Премиерата на „Пътят на вярата“ е посветена на приятелят, твореца и вдъхновителят Тодор Терзиев.

Събитието започва в 17.30 часа в голямата зала на читалище „Зора“.