Прекратяване на дипломатическите отношения с Либия иска Общинският съвет
Прекратяване на дипломатическите отношения с Либия иска Общинският съвет / netinfo

Да се преразгледат всички двустранни актове между България и Либия и да се прекратят дипломатическите отношения между двете страни призоваха в декларация до президента, председателя на НС, премиера и ръководителя на Либийската джамахирия Муамар Кадафи общинските съветници на Сливен. Декларацията бе гласувана днес на сесия на Общинския съвет.

България да поиска от НАТО като член на Алианса, официален ангажимент в посока освобождаването на медиците, апелират още съветниците в документа. Те настояват също страната ни да поиска незабавно от Европейския съюз решение за икономически санкции, спрямо Либия до освобождаване на медиците ни от затвора. В декларацията се иска също всички фирми, които са работодатели на български граждани, работещи на територията на Либия, да отзоват работниците си до снемане на обвиненията, освобождаването и завръщането на сестрите в България. Сливенските съветници призовават всички български граждани да напуснат територията на джамахирията.

След като гласуваха декларацията съветниците прекратиха заседанието за 15 минути и запалиха свещи в подкрепа на медиците в катедрален храм „Св. Димитър”.