Янко Янков
Янко Янков / Предизборен щаб
Предсрочните парламентарни избори са изключително важни и ключови за развитието на България, заяви водачът на ДПС в Сливен Янко Янков.
„Светът е изправен пред сериозни геополитически и икономически промени. Нашата Обединена Европа е изправена пред проблеми, които могат да доведат до разпад на Съюза и поради това трябва да се намери „модус вивенди“ за да съхрани единството и бъдещето си”, добави още Янков.

„Мигрантската вълна, сигурността на гражданите, икономическите проблеми породиха сериозни националистически и дори ксенофобски настроения. Политическите партии и движения, които представляват тези настроения печелят все по-голям политически терен и тласкат ЕС към разпад”, изтъкна още кандидат народния представител.

ДПС вижда като основен външнополитически приоритет на страната запазването на ЕС чрез неговото реформиране. „Ние искаме България да има активна роля в този процес и да използва инструментите на председателството на ЕС, което ни предстои да поемем от 01.01.2018г. За да се случи това системните политически партии трябва да могат да съставят стабилно мнозинство и да излъчат силно правителство след парламентарните избори”, каза още Янко Янков.

Според него България е в криза поради липса на консенсус и приемственост по националните ни приоритети след влизането ни в ЕС. острото политическо противопоставяне и езикът на омразата между политическите субекти, са довели до разделение на нацията. Като следствие от това страна навлезе в продължителен период на политическа нестабилност и икономическа застой.

„Движението за права и свободи, с подкрепата на всеки един от вас, чрез вашето доверие поема ангажимент да търси консенсус по определяне на националните цели на България за борба с бедността, преодоляване на демографската криза, активна външно-политическа роля за реформиране на нашия общ дом Европа, не на две скорости, а с равни възможности и дивиденти  за всички негови граждани. Убедени сме, че Сливенските граждани ще подкрепят такъв подход, за което искаме предварително да им благодарим”, посочи Янко Янков.
 
ДПС е с номер 9 в бюлетината.
 
Купуването и продаване на гласове е престъпление.