/ Община Сливен
Без празнична церемония и с редица ограничения заради коронавируса ще премине празникът на Сливен - Димитровден. При необходимост, някои от мероприятията могат да се проведат онлайн, а при невъзможност за останалите - да бъдат отменени.

Празничната програма започва на 16 октомври на крепост "Туида" с огнен спектакъл "Последната сватба на царя" от "Палячи" и концерт нa групa "Freija". На 19 октомври ще има кръгла маса, посветена на 200 години от рождението на Г. С. Раковски. Първият за сезона концерт на Симфоничен оркестър - Сливен ще се състои на 21 октомври.

Награждаването на участниците в традиционния ученически конкурс за рисунка "Аз и моят град", предвидено за 22 октомври, може да бъде отменено, като наградите на участниците ще им бъдат изпратени.

Нарастват случаите на коронавирус в Сливен

Тържествената сесия на Общински съвет-Сливен е на 25 октомври в зала "Сливен", като е предвидена и церемония по връчване наградите на Община Сливен за 2021 г. Възможно е наградите да бъдат връчени на тържествен концерт при по-облекчени мерки.

Навръх Димитровден няма да има празнична церемония на пл. "Хаджи Димитър", защото не може да се ограничи броят на присъстващите. Ще има циркови артисти, които ще дефилират по Главната улица. Празничният ден ще приключи с фойерверки от 20 часа.
БТА