Планинската служба: Носете топли дрехи,  подходящи обувки и заредени телефони в планината
Планинската служба: Носете топли дрехи, подходящи обувки и заредени телефони в планината / Планинската спасителна служба в Сливен

6 спасителни акции е провел отряда на Планинската спасителна служба в Сливен през 2013 г, помагали са и на Гражданска защита. Най-често планинските спасители оказват помощ на изгубени и пострадали хора.

В района на отряда има и един смъртен случай в близост до Котел. Това съобщи пред Дарик зам.началникът на спасителния отряд в Сливен Николай Сотиров. Сливенският планински спасителен отряд се състои от 10 души, сред тях има лекар.

„Въпреки кражбата на голямата част радиостанции, джипиеси и фенери,  наличните средства за спасяване, с които разполагаме  сега и със собствени средства успяваме да покрием нуждите на отряда“, коментира още Сотиров и добави, че всички спасители имат добра екипировка и оборудване.

Николай Сотиров съветва всички, които излизат в планината през зимния сезон да бъдат добре екипирани с подходящи дрехи и обувки, да носят със себе си малко храна, да съобщават в хижите маршрута си и винаги да носят заредени мобилни телефони.

При опасност или проблем закъсалите туристи може да звънят на телефон 1470.