Отново измами с резервни части в Ямболско
Отново измами с резервни части в Ямболско / netinfo
В Ямболския регион отново са зачестили случаите на измами и опити за измами с резервни части, съобщават от полицията в Ямбол. Само вчера в РПУ – Ямбол са подадени пет сигнала като при единия от тях е осъществена измама на стойност 14000 лева.

От полицията припомнят, че схемата започва с телефонно обаждане от лице, представящо се за далечен познат, което предлага на жертвата да се срещнете или извън града, или на оживено място в града /гара, автогара, пазар/, където ще получите стока срещу заплащане на определена сума. След това ще се срещнете с трето лице, на което трябва да препродадете стоката, много необходима за него. От извършената “сделка” ще осъществите печалба в двоен или троен размер. Обикновено се предлагат лагери, ремъци, маслени регулатори, сондажни ролки и игли за маслобойни и др. Купувач не се появява и вие оставате с ненужната за вас стока, закупена за много пари. Сумите варират от 1000 до 15000 лв.

Областна дирекция “Полиция” – Ямбол за пореден път предупреждава: не вярвайте на примамливи оферти за лесна печалба или изгодна покупка. Не бързайте да давате пари на хора, които не познавате. Бъдете внимателни, ако ви предложат “много изгодна сделка”, особено ако ще се осъществява на оживени места или извън града.

Ако все пак станете жертва на подобна измама, следва да се обърнете към поделението на МВР, на чиято територия сте осъществили “сделката”.