Откриват новата учебна година и в община „Тунджа”
Откриват новата учебна година и в община „Тунджа” / Дарик Сливен, архив

Новата учебна година в осемте основни и две начални училища на община  „Тунджа” ще бъде открита официално днес от 9.00 ч. По традиция всички учебни заведения ще бъдат посетени от представители на ръководството и администрацията на общината.

Кметът на община „Тунджа” Георги Георгиев ще бъде гост на ученици, учители и родители в основно училище „Св.св. Кирил и Методий” в село Веселиново, а Кирчо Карагьозов - председател на Общински съвет „Тунджа” – в ОУ „Васил Левски” в село Тенево.

Заместник-кметовете Станчо Ставрев, Пенчо Пенев и Ели Василева ще открият учебната година в селата Бояджик, Роза и Кукорево, а приветствие в първия учебен ден към учениците от с. Дражево ще поднесе секретарят на общината Андон Кръстев.

В ОУ „Христо Ботев” в село Ботево и ОУ „Св. Паисий Хилендарски” в село Скалица ще бъдат Добринка Ангелова и Димитър Димитров, а в началните училища в селата Крумово и Завой – Цветанка Алексиева и Янко Янков.

Всички 130 първокласници ще получат книги на тунджанската поетеса Генка Богданова. Подаръкът за всяко средищно училище е мултимедия, а децата от двете начални училища ще се радват на футболни топки. Традиционният бележник на учителя ще бъде подарен и на всеки преподавател от десетте учебни заведения на общината.

В същия ден от 17.00 часа тържествено ще бъде открита обновената сграда на целодневна детска градина „Иглика” в село Чарган.