Общинска програма за закрила на детето ще разгледа Общинският съвет в Болярово
Общинска програма за закрила на детето ще разгледа Общинският съвет в Болярово / netinfo

Комисията за детето при община Болярово прие отчета за работата си през 2011 година и набеляза основните цели в работата си през 2012 г.

Председателят  на комисията - заместник-кметът на Болярово Нина Терзиева, откри заседанието, изказвайки мнението си за работата на комисията през изминалата година и давайки нови идеи и предложения.

Комисията разгледа Отчета за изпълнение на дейностите, заложени в Общинската програма за закрила на детето за 2011 г. на община Болярово. След приемането на отчета, членовете на комисията разгледаха и одобриха Общинска програма за закрила на детето за 2012 година. В нея набелязаните приоритетни области са намаляване броя на децата, отглеждани в специализирани институции; подобряване здравето на децата; защита на децата от всякакви форми на злоупотреба, насилие и експлоатация; осигуряване на равен достъп до качествена предучилищна подготовка и училищно образование на всички деца; насърчаване на творческите заложби на децата. Към всяка от тези приоритетни области са набелязани и конкретни цели.

Отчетът и програмата ще бъдат разгледани и разисквани на петото заседание на Общински съвет – Болярово на 29 март 2012 година.