Общината изготвя схема за разполагане на преместваемите обекти по ларгото
Общината изготвя схема за разполагане на преместваемите обекти по ларгото / Дарик Сливен

Община Сливен изготвя схема за разполагането на преместваеми обекти по ларгото. Идеята е всички обекти да са унифицирани и общината ще възложи тяхното проектиране и изработка. Строителните работи за реконструкция на пешеходната зона са пред завършване, информира още заместник-кметът Румен Стоилов.

В участъка Розова градина – площад „Добри Желязков” се работи по пускане на фонтаните. Назначена е комисия за провеждане на 72-часови проби. Завършва се монтажа на пейките и ще се монтират кошчетата за смет. Работи се и за завършване  оформянето на зелените площи.

По проект в този участък е предвидена усилена настилка, за да се реализира улица, която пресича главната. Улицата ще се реализира след завършването на проекта и обществено обсъждане, посочи Румен Стоилов.

Усилено се работи по завършване на реконструкцията зелените площи в участъка от  площад „Добри Желязков” към бившето кино „Българка”. Работи се и по отстраняване на възникнали проблеми в работата на фонтана пред сградата на к-с „Печ”. Има запушени дюзи за подаване на вода към фонтана. Проблема ще бъде отстранен и фонтанът ще работи.

Работи се по сертифицирането на двете детски площадки, съгласно изискванията на Наредба № 1 от 12 януари 2009 г. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра в участъка между бившето кино „Българка” и „Стария бряст”, след което ще бъдат отворени.

Работи се по поддържането на зелените площи и фонтаните по площадните пространства.

Маркировката на улицата от западната страна на сградата на община Сливен е завършена през последните дни. Остава организирането на постоянен ефективен контрол по паркирането. При безконтролното паркиране се възпрепятства еднопосочното движение по улицата.

 

Работи се по окончателно завършване на настилките по пространствата около храм „Свети Димитър” и паметника „Хаджи Димитър”. Реконструират се зелените площи – ще бъде завършено оформянето на терена, а засаждането на отделните видове растителност ще продължи и през следващата седмица без това да пречи на провежданите мероприятия за майските дни на културата.