Новият началник на РУП-Нова Загора се срещна с кметове
Новият началник на РУП-Нова Загора се срещна с кметове / Пресцентър Община Нова Загора

Новият началник на Районно управление „Полиция"-Нова Загора Тодор Ников бе представен на кметовете на населени места от общината. Тодор Ников е на 32 г. и работи в системата на МВР от 2001 г. До средата на 2009 г. е бил служител  към Районно полицейско управление гр. Нова Загора в отдел  „Криминален", а от 1 юни 2009 г. до 1 декември т.г. работи към Териториално звено за борба с организираната престъпност към ОД на МВР-Сливен в сектор „Наркотици". Многократен носител на наградата „Полицай на месеца", той е награждаван за разкриването  на различни престъпления както в сферата на наркотиците, така и криминални. От 1 декември 2011 г. Тодор Ников е назначен за временно изпълняващ длъжността началник на РУП-Нова Загора до провеждането на конкурс.

На срещата Тодор Ников изрази надежда, че с помощта и съдействието на местната власт и обществото ще се повиши ефективността на работа на полицията. За тази цел в момента се сформират нови екипи, които ще работят по опазването на сигурността, обществения ред и др. За да компенсира липсата на достатъчен брой квалифицирани кадри, Ников сподели, че служителите на МВР ще бъдат максимално натоварени, за да реагират своевременно на сигналите на гражданите. „Запознат съм с повечето наболели проблеми в общината, които са повдигани и от предишното ръководство. Надявам се разбирате, че с моето назначение тези проблеми няма да бъдат разрешени с „магическа пръчка". Затова съм предвидил повече срещи с вас, с граждани и представители на местна власт, за да получаваме своевременна информация и да работим по-скоро върху превантивността на събитията, а не да ги следваме. Ще се радвам да чуя предложения и мнения как бихме могли да работим заедно по-ефективно по опазването на обществения ред и сигурност", каза Тодор Ников.

На срещата бяха зададени въпроси за нестихващите кражби и посегателство върху имуществото на хората по селата, поголовното изсичане на дървета, като кметовете споделиха своята тревога,че в населението се създава една нагласа за безнаказаност на извършителите на престъпления. Всички се обединиха около идеята, че присъствието на полицейски инспектор във всяко от селата ще допринесе за намаляването на престъпленията. Според Тодор Ников, това поне засега е невъзможно, поради липсата на служители, но той заяви, че този въпрос ще бъде повдигнат на по-високо ново, както и обезпечаването на инспекторите по селата с гориво, което за момента е отрязано като лимит, който им се полага.

В края на срещата Тодор Ников изрази надежда за бъдеща ползотворна работа с кметовете по населени места, местната власт и обществото и изказа благодарност на кмета на с. Дядово Ивайло Миндов, по чийто сигнал са задържани лица, извършвали системни кражби на гориво и техника от работещите машини на АМ „Тракия".