Сливен
Сливен / Дарик
При попадане на змия, гражданите могат да подават сигнал към тел. 112. От там насочват сигналите за проверка и действия към пожарната или Областната дирекция „Безопасност на храните”. Никой няма право да избива животните, защото са защитени със Закона за биологичното разнообразие /Приложение №3 „Защитен вид”/, посочиха еколозите от отдел „Екология” в община Сливен. 

До седмица тревните площи в Сливен ще бъдат окосени. На територията на града те обхавщат 848 декара. През месец май фирмата по поддръжката е окосила 446 дка, като 30 дка от тях са косени 3 пъти. Това съобщи експертът от отдел „Екология” в община Сливен Емилия Кючукова.

Към момента са окосени градинките в кварталите „Република”, „Кольо Фичето”,  „Даме Груев”, „Стоян Заимов” – север, „Гео Милев” и Централната градска част. Пред завършване е косенето в кв „Клуцохор” / ¾ е окосено/. До края на седмицата ще се окоси в кварталите „Българка” и „Младост” а от понеделник дейността ще продължи в кв. „Стоян Заимов” – юг. С това приключва окосяването на всичките тревни площи в града.
Тъй като е прекратен договорът с фирмата, спечелила обществена поръчка по ЗОП за поддържане на тревните площи на територията на гСливен, ѝ се възлагат крайно нуждаещи се дейности.

Общината със собствени средства – закупуване на техника за косене и ползване на хора по програми и граждански договори, е окосила градинките в кв. „Сини камъни” / 47.5 дка/ и кв. „Дружба” /103.4 дка/.

От 1 юли новосъздаденото общинско предприятие трябва спешно да направи трето косене на булевардите и подходите към града. Трябва да се изреже живия плет, каза още Емилия Кючукова.