/ ОДМВР - Сливен
Девет специализирани операции и ежедневен завишен контрол по пътна безопасност са осъществени от екипи на ОДМВР-Сливен по време на празниците и съпътстващите ги почивни дни. От 23 декември до 2 януари са проверени 3620 моторни превозни средства и 4481 лица. Констатирани са 410 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 62 акта и 348 фиша, връчени са 38 електронни фиша.

Установени са 10 водачи, употребили алкохол, като 5 от тях са с концентрация над 1,2 промила, образувани са бързо производства. Образувани са две досъдебни производства за управление след употреба на наркотични вещества. От 31декември до 3 януари са заснети 122 нарушения на скоростните режими. Най-честото превишаване е от 30 до 50 км.ч.

Нарушенията са установени в селата Гавраилово, Калояново и Трапоклово на път I-6; На разклона за село Камен по път II-53; На булевардите „Цар Симеон”, „Бургаско шосе” и „Банско шосе” в град Сливен; По път ІІ-66 /Ст.Загора-Нова Загора/ и път ІІ-55/Нова Загора-Раднево/; Път ІІ-48 /к-ще „Петолъчка”- Котел/ в района на селата Мокрен и Градец; Път І-6 /София-Бургас/ в района на Шивачево.

По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков засиленият контрол по пътна безопасност продължава и през месец януари. Всички технически средства за контрол на скоростта са в експлоатация. Ежедневно екипи на пътна полиция и районните управления извършват проверки за употреба на алкохол и наркотични вещества. Проверки по спазване на Закона за движение по пътищата се извършват и от нощни патрулни екипи в малките населени места.