Кулминацията на празника са фойерверките, които ще осветят небето над площад „Хаджи Димитър"
На 26 октомври - Димитровден, Сливен отбелязва своя празник, съобщиха от Общината. Програмата на общината по повод честването започна в началото на октомври и в нея бяха включени редица спортни и културни събития.

Празничният 26 октомври ще започне с отслужване на света литургия в Катедрален храм „Свети Димитър". В Къща-музей „Добри Чинтулов" ще се състои ритуал по вписване името на носителя на наградата „Добри Чинтулов" в паметната лауреатска книга. 

Димитровден е - традиции и обичаи на празника (ВИДЕО)

От 10:00 часа на площад „Хаджи Димитър" ще има възстановка „Разпускане на хайдушката чета", след което ще се състои тържественият ритуал по издигане на знамето.

От 17:00 часа Военният духов оркестър ще изнесе концерт на площада пред Общината, а след това артисти ще се дефилират по Ларгото на кокили. В 18:00 часа в галерия „Сирак Скитник" ще бъде открита Национална изложба изобразително изкуство-Сливен и ще бъде връчена наградата „Сирак Скитник".

От 19:00 часа ще има огнено шоу с участието на клуб „Дивинитас". В 19:30 часа започва концертът с участието на Теди Кацарова, Силвия Кацарова, Мая Нешкова и братя Аргирови.

Кулминацията на празника са фойерверките, които ще осветят небето над площад „Хаджи Димитър".нСливен чества своя празник на Димитровден, когато според народните представи започва зимата.

През Възраждането в града се е провеждал Сливенският Касъм - от турски Димитър, т.е. Димитровският панаир.
Велина Василева, БТА