Мартин Славов: Големите партии нямат реална местна политика
Мартин Славов: Големите партии нямат реална местна политика / Единни за Сливен

„Големите национални партии нямат реална местна политика”. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус" Мартин Славов, кандидат за кмет на Сливен и водач на листата на „Единни за Сливен”. Според него и ГЕРБ и БСП имат много сходни предизборни обещания, но доверието на хората към тях вече е изчерпано.

„Европейски пари, инфраструктура, големи чужди инвеститори. Това звучи и от устата на ГЕРБ, и от устата на БСП”, заяви Славов. Според него европейските пари са в последен период, а икономическата и политическата средата е такава, че едва ли ще дойде скоро голям инвеститор.

Той каза още, че левите партии у нас залагат в обещанията си и на социална политика, но социална политика се прави с пари. Според Славов „прогресивните леви в Европа, модерните социалдемократи, поставят на първо място икономиката. Когато икономиката работи, тогава по-малко социално слаби тежат на общинските бюджети. Тогава има и с какво да се правят социални програми.”.

„Не е лява политика само разпределянето на социални помощи, защото така се произвеждат групи, които злоупотребяват.”, коментира още Славов.

„Големите партии са толкова заети да играят своята игра на национално ниво, че никой не навлиза дълбоко в проблема на вече съществуващите инвеститори, на малкия бизнес“, коментира Славов.

Той допълни, че големите партии нямат мерки на място, в конкретното населено място.

„Техните кметове обикновено усвояват един готов ресурс, но местният, реалният бизнес, малкият, семейният бизнес остават извън техния хоризонт, извън техния интерес и от него те нямат какво да спечелят, само губят време и усилия. Затова мисля, че на тях им е по-лесно просто да не се занимават с него“, посочи кандидатът за кмет.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.