Лечков праща гумаджийници, автомивки и сервизи в индустриална зона
Лечков праща гумаджийници, автомивки и сервизи в индустриална зона / netinfo

Гумаджийници, „мижави” автомивки и сервизи, които извършват услуги по тротоарите ще трябва да си купят терени в индустриална зона ако не през тази, то през следващата година и там да си извършват тази дейност, заяви кметът на Сливен Йордан Лечков.
„Ние ги предупредихме, но те си правят оглушки. Чрез наредба ще се забранява дейността им по тротоари и улици. От тази гледна точка ние ще се стараем да променяме наредбите, за да можем да вкараме нашия град в правилното русло.
Всички стари будки за цигари, вестници и други стоки ще бъдат премахнати и ще се определят нови параметри. Нямаме нищо против да се извършва тази дейност, но обектите трябва да бъдат осъвременени, да има ток и отопление. В тези бараки, особено покрай река "Асеновска" сега няма подходящи условия на труд”, са мотивите на Лечков.

Тези мерки ще се вземат за всички обекти без значение без дали са на общинска земя или частна собственост.

Според кмета кризата идва и от безразборните строежи на хотели, голф игрища, ресторанти и автокъщи без собствениците им да си преценяват възможностите, че не могат да отговорят на условията за инфраструктура и създаване на паркоместа, например.