участие във фестивал
участие във фестивал / община Котел
Котленски състави участват във фолклорния фестивал „Балканът пее и разказва“ 2018 в Елена. Това стана ясно от работна среща в Елена с представители на останалите пет общински града- участници в празника – Трявна, Котел, Гурково, Твърдица и Дряново. Представянето на съставите от Котел ще бъде веднага след изявата на домакините от Елена, а жребият отреди след тях да бъде представянето на съставите от Гурково, Твърдица, Трявна и Дряново.

участие във фестивал
община Котел


„Целта ни тази година е обединение – както на хора, така и на различни видове бит, традиции и изкуства. Надяваме се, че от нашата сцена ще можем съвместно да пресъздадем историята на шестте балкански града по интересен и достъпен начин, ориентиран към младото поколение на България“, каза Цветана Гайдарова, гл. експерт в отдел „ОКВ“ към община Елена.

Фестивалът ще се проведе на 9 юни в град Елена. „Балканът пее и разказва“ е фолклорен фестивал на балканските градове от двете страни на Стара планина - Твърдица, Гурково, Елена, Дряново, Трявна и Котел. За първи път той се провежда в през юни 1974 г. 


Фестивалът през годините се е утвърдил като добра форма за популяризиране и съхранение на духовното богатство на балканските градове, а сцената му е гарант за вълнуващи срещи с многобройната публика.