Контрабандист подписа споразумение с прокуратурата
Контрабандист подписа споразумение с прокуратурата / netinfo

2 години условно с 4 годишен изпитателен срок получава за контрабанда на цигари 69-годишния С.Б. от сливенското село Блатец след като е подписал извънсъдебно споразумение с прокуратурата днес. Това съобщи днес зам. директора на Областна дирекция на МВР Сливен Станимир Колев. Дознанието е приключило, а обвиняемият се е признал за виновен, за да не се стига до съдебно заседание. Срещу извършителя бяха повдигнати обвинения за държане и търговия с акцизни стоки без бандерол.

Полицията още води разследване за това дали въобще съществува предполагания канал от Русия.

Цигарите без бандерол за около 1млн. и 400хил. лв. сливенските полицаи разкриха и иззеха след оперативен сигнал при специализирана операция в село Блатец на 22 юли. При продължилото претърсване в товарен автомобил "Скания" със сливенска регистрация, паркиран в автобаза-частна собственост, намираща се в Сливен и управляван от криминално проявения Б.С. на 43г. от с.Блатец, общ.Сливен /син на собственика на селскостопанския имот/ са открити и иззети още 10 стека контрабандни цигари от марките "SIN LING", "REGAL KING SIZE", "MAIWAND".

Цигарите са били пръснати в търговски обекти в ромската махала и другаде в града, но в някои от магазините е имало само по няколко кутии, което не позволява образуване на производство спрямо собствениците на тези обекти.

За разкриването на контрабандиста, отървал се със споразумение, днес на инспектора в Икономическа полиция Ангел Радев бе връчена наградата Полицай на месец юли

след традиционната анкета сред сливенските журналисти.

Радев има 3 години стаж в МВР, завършил е икономика в Стопанската академия в Свищов.