кмет Стефан Радев
кмет Стефан Радев / община Сливен
Кметът на община Сливен Стефан Радев даде първото си интервю за онлайн телевизията на СУ "Пейо Кр. Яворов". Той беше интервюиран от Камелия Николова от 2 клас и Стефан Стоянов от 3 клас по случай патронния празник на училището. Младите журналисти бяха приети в зала 105 на Община Сливен и заснеха интервюто, което ще бъде публикувано в сайта на учебното заведение на адрес: http://www.sou5sl.com/about-us/ . 

Кметът Стефан Радев отговори на въпроси какъв ученик е бил, кой е бил любимият му предмет, по какво си приличат и по какво се различават учениците по негово време и сега. Той смята, че е бил добър ученик и сподели, че любимият му предмет е бил история. Стефан Радев коментира, че днешните ученици имат много повече възможности. "Те имат интернет, много информация и начини за комуникации. Ние наблягахме повече на физическата игра", коментира Радев. Той пожела на учителите и възпитаниците да представят все така на ниво СУ "Пейо Кр. Яворов". "Бъдете здрави и продължавайте да се гордеете с Вашето училище", пожела кметът.

На интервюто присъстваха и заместник-кметът Пепа Чиликова, и секретарят на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни Лилия Радева.

Пепа Чиликова пожела успех на учениците в начинанието. "Поздравявам Ви за тази прекрасна инициатива и Ви пожелавам много успехи! Бъдете достойни представители на Вашето училище във всички съревнования!", каза Пепа Чиликова. Лилия Радева от своя страна разказа с какво се занимава Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и за съвместната й дейност с училище "Пейо Кр. Яворов".

Училищната онлайн телевизия заработи от началото на месец март. Водещи и оператори са възпитаници от училището, избрани след конкурс. Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни в Сливен подари на учениците видеокамера, с която те заснемат своите репортажи. По този повод заместник-директорът Петя Георгиева връчи на кмета  и на секретаря на комисията благодарствено писмо.

На 25 март е патронният празник на СУ "Пейо Кр. Яворов" и от днес до края на седмицата се провеждат Яворови дни.