Кметът на Сливен обсъди проблемите на село Ичера
Кметът на Сливен обсъди проблемите на село Ичера / община Сливен

Ремонтът на пътя Сливен-Ичера и необходимостта от почистване на гробищния парк в селото бяха тема на разговор между кмета на община Сливен Стефан Радев и кмета на Ичера Иванка Кортезова.

Тя изрази задоволство, че ремонтът на пътя е започнал и ще се възстанови връзката на ичеренци със Сливен. „Заради обиколните пътища нашите близки не могат да си позволят често да си идват. Пътят е важен, защото свързва не само Ичера и Сливен, но е важен главен път за селата Медвен, Жеравна, за град Котел и за Северна България", каза Иванка Кортезова. Тя поиска съдействие от кмета за довършване на ремонта на сградата на старото училище в селото и за почистване на гробищния парк.

Ремонтът на училището е започнал преди около 10 години с идеята базата да се използва за Зелено училище.

Кметът Стефан Радев заяви, че е необходимо проучване на вариантите за довършване на сградата и обеща съдействие за почистването на гробищния парк. Той посети Ичера по повод празника на селото, който се отбелязва всяка втора събота на месец август. По традиция на този ден ичеренци, които живеят в страната и чужбина, се прибират за традиционното празнично хоро.

Нека този празник бъде изпълнен с радост, но и бъде повод да изразите своята любов и грижа за родното си място. Желая успех и воля  село Ичера да бъде спокойно и добро място за живеене", каза в пожеланието си към жителите на селото кметът Радев.
Той беше придружаван от зам.-кмета Стефан Кондузов и директорът на Дирекция „Образование, култура и връзки с обществеността" - Милена Чолакова.

Гостите посетиха читалището, музейната сбирка и сградата на училището. Иванка Кортезова подари на кмета Стефан Радев знамето на Ичера и книга за селото.