/ БГНЕС
Голяма част от родителите в община Сливен са заявили, че няма да изпратят децата си на детска градина, съобщиха от общинския пресцентър, след като в някои детски градини е било направено проучване дали те ще изпратят децата си на детска градина при отваряне на 14 декември.

В община Сливен има готовност детските градини и ясли да започнат работа, но заради продължаващата висока заболеваемост отварянето им не е добър вариант. Около това становище се е обединило общинското ръководство по време на сутрешното си редовно заседание, се посочва в съобщението.

Не се отчита спад в броя на заразените с COVID-19 и разхлабването на мерките е предпоставка за по-голямо разпространение на заразата, смятат кметът и неговите заместници. Те се позовават и на мнение на педиатри, според които съществува голям риск децата да се разболеят преди коледните празници и да пренесат заразата в семействата си.

Директори на детски заведения също подкрепят мнението, като имало и болни сред персонала на детските градини, което прави невъзможно отварянето на всички групи.