Фалшив сигнал за отровни вещества в Сливен
Фалшив сигнал за отровни вещества в Сливен / netinfo
Фалшив сигнал за разпилени отровни вещества в района на градинката до сградата на ВиК на площад „Таньо войвода”, е получен в събота, но изпратеният екип не е открил никакви следи от това, съобщи директорът на Гражданска защита в Сливен Кръстьо Славов.

Сигналът е получен от оперативния дежурния на Гражданска защита докато апаратурата на телефон 112 позволява по-добре да се идентифицират такива сигнали и да се проследяват обажданията.

„Системата за оповестяване на телефон 112 заработи, но може би опита на служителите все още е недостатъчен. Централата се намира в Бургас. Има случаи когато се обаждат за някакво събитие в Сливен, без да уточнят мястото му. Тогава се налага отново да бъде направен контакт с Бургас за уточнения. Добре е, че разговорите се записват. Затова е необходимо дежурните да умеят да извлекат възможно най-пълната предварителна информация от тези обаждания, за да се направи верния анализ на ситуацията”, смята Славов.

Той призова гражданите да съобщават наистина важни събития и да не злоупотребяват.

„Случаи най-различни. Аз лично имам принос и помогнах на психично болна жена, която твърдеше, че съседите и сипват радиация през комина. Отидохме на място и събрахме „радиацията” в найлонова торбичка и жената се успокои”, разказа шефът на Гражданска защита.