Доц. Андреев: Няма да съдя Лечков за обвиненията, че рекетирам хората
Доц. Андреев: Няма да съдя Лечков за обвиненията, че рекетирам хората / netinfo

Няма да предприема никакви мерки спрямо новите изявления на кмета Лечков в местен вестник, където той отново в свое интервю ме обвини, че „рекетирам хората”. Това заяви в интервю за Дарик председателят на Общински съвет – Сливен доц. Иван Андреев днес.

"С такива неща не се занимавам, живял съм един достоен живот и не мисля, че това което може да каже г-н Лечков може да окепази моя живот, за да търся ефективни и сензационни съдебни производства," допълни доц. Андреев.

През май кметът Лечков обвини председателя на общинския съвет в рекет. Тогава в прокуратурата бе изпратена жалба от сливналията Добрин Шопов, в която се казва, че доц. Андреев му поискал 20 хиляди евро, за да не бъде извършена замяна на парцел от 35 кв.м, граничещ с неговата къща в центъра, с гараж в кв. Българка. Замяната стана в полза на Бояна Улева, която била близка на председателя на общинския съвет. В жалбата се казваше, че доц. Андреев е ръководил въпросната сесия и сам е гласувал за замяната на имотите. На 12 септември прокуратурата издава постановление за отказ за образуване на наказателно производство по жалбата.

"Кметът не е счел за необходимо да ме информира за това постановление и нямам информация да разполага с други документи, потвърждаващи обвиненията му," казва доц. Андреев в прессъобщение, адресирано до сливенските медии.