Рибните сергии и магазини преляха от стока и клиенти
Рибните сергии и магазини преляха от стока и клиенти / Дарик Добрич, Валентина Добринчева
Засилен контрол и за оборотите около студентския празник
Засилено наблюдение и контрол на местата за продажба на риба и рибни продукти Сливен и Ямбол В празничната  Целта на данъчните е оборотите от засилените продажби на риба да бъдат декларирани в реален обем, за да може да бъде заплатен и съответно реалният дължим данък. 

От НАП-Ямбол изрично уточняват, че контролните действия по никакъв начин няма да попречат на празничната атмосфера, а също и на отбелязването на студентския празник, тъй като заведенията, където ще празнуват студентите също ще бъдат под наблюдение.

Агенцията по храните погва търговците на риба преди Никулден

Освен физическо наблюдение, данъчните ще извършват и покупки на принципа на тайния клиент. Ще се засича и анализира и информацията, която дистанционно се подава към приходното ведомство от фискалните устройства, а впоследствие ще бъде извършвана съпоставка с предварителните параметри, посочени в счетоводните документи. В случаите на несъответствия  ще се извършват допълнителни проверки, а при съмнения за умишлено укриване на обороти и ревизии.

От приходната администрация напомнят още, че касовите бележки трябва да съдържат определени задължителни реквизити, един от които е графичен знак с картата и логото на България.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл infocenter@nra.bg