Четири години затвор за изнасилване и грабеж
Четири години затвор за изнасилване и грабеж / Дарик Сливен

Четири години и четири месеца затвор присъди Районен съд - Сливен на мъж, ограбил и изнасилил момиче в Сливен. Престъплението е станало през месец февруари тази година в детска градина в кв. „Заимов".

Момичето минавало край детската градина, когато насилникът я заплашил и я завлякъл в двора на детското заведение, където я ударил няколко пъти в главата с искане да му даде всичко, което носи. След това, с намерение да насили момичето, започва да я разсъблича. В

 този момент дворът се осветява от фарове на автомобил и той я завлича зад сградата на детската градина. Малко по-късно пострадалото момиче успява да избяга и да потърси помощ от свой приятел в кв."Стоян Заимов". В това време насилникът преровил оставените вещи и като видял, че няма какво да вземе ги захвърлил край гаражи в района на детската градина.

Час преди да извърши престъплението насилникът е бил спрян от полицейски патрул и му е бил съставен акт за това, че не носи документи за самоличност. Пред полицаите той обявил, че отива в кв. „Стоян Заимов" за среща с приятелката си.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като той се призна за виновен, съобщават от съда. Поради тази причина Районният съд му наложи максимално високите наказания по реда на тази процедура.

Насилникът е осъден на две години и единадесет месеца затвор за извършения грабеж и една година и единадесет месеца за изнасилването. Постановено бе едно общо наказание от две години и единадесет месеца, което бе завишено поради високата степен на обществена опасност на дееца, така че като цяло той трябва да изтърпи присъда от четири години и четири месеца.

Решението подлежи на обжалване само върху размера на наказанието.