Четири години затвор за едноръкия насилник
Четири години затвор за едноръкия насилник / Дарик Сливен

Тежка присъда по обвинение в блудство и нанасяне на средна телесна повреда постанови Районен съд - Сливен срещу 47-годишният рецидивист Стефан Димитров от новозагорското село Крива круша. По обвинението в блудство на извършителя му бе наложена присъда от две години и осем месеца лишаване от свобода. Същият срок му бе наложен и по обвинението в нанасяне на средна телесна повреда. Производството се разви по реда на съкратеното съдебно следствие, тъй-като подсъдимия призна изцяло вината си.

Районният съд определи едно общо наказание за извършените две престъпления - две години и осем месеца лишаване от свобода, като на основание чл. 24 от НК срокът на наказанието по присъдата бе завишен. Насилникът бе осъден на четири години лишаване от свобода, а наказанието си ще трябва да изтърпи при първоначален строг режим.

Съдът постанови Димитров да плати на жертвата си обезщетение в размер на 30 хил. лв.  

В началото на месец май тази година в района на Природен парк „Сините камъни" осъденият нападнал и чрез сила и заплахи извършил блудствени действия с жена от Сливен, като й избил и два зъба.

Насилникът е многократно осъждан за извършени от него тежки умишлени престъпления от общ характер. Освободен е от затвора в Бургас през 2009 г., след което се е установил да живее в изоставена вила във вилната зона край Сливен до момента на разкриване на престъплението.