700 водностопански системи и съоръжения в Сливенска област стават държавна собственост
700 водностопански системи и съоръжения в Сливенска област стават държавна собственост / Областна администрация

 

700 водностопански системи и съоръжения на територията на област Сливен ще получат актове за публична държавна собственост, съобщиха от областна администрация. Това показва докладът на Сметна палата от 2011г., в който се констатира, че съоръжения не са актувани като държавна собственост и не се водят в активите на Министерството на земеделието и на общините.

На съвещание, областният управител на Сливен Марин Кавръков, представители на кметовете на четирите общини на област Сливен, директорите на Областна дирекция „Земеделие”, Служба по Геодезия, картография и кадастър – Сливен и „Напоителни системи” ЕАД, клон „Средна Тунджа” са обсъдили взаимодействията между различните общински и държавни структури, конкретните ангажименти на всички, ангажирани в процедурата по издаването на актове за публична държавна собственост и сроковете, в които трябва да се извършат необходимите действия.

В срок до края на месец април трябва да приключат всички процедури по актуването на 700 обекта публична държавна собственост