50 години ЦДГ „Слънчо” – Самуилово
50 години ЦДГ „Слънчо” – Самуилово / Община Сливен

С празничен концерт ЦДГ „Слънчо” в сливенското село Самуилово отбеляза половинвековен юбилей. Възпитаниците на детското заведение се представиха пред гостите с много песни и танци. Кметът на община Сливен Кольо Милев отправи поздрав към децата, техните учители и родители. „Детската градина е институцията, в която се създават здравите основи на българското образование. Пет десетилетия всеотдайни педагози и специалисти с вещина, търпение и много любов възпитават най-малките жители на селото”, каза в приветствието си той.

Кметът пожела на педагогическия персонал да продължава с ентусиазъм и професионализъм да подготвя възпитаници със самочувствие, осъзнали своя талант и възможности. „Желая на всички сила, дръзновение, благородство и вярвам, че заедно ще работим за по-доброто бъдеще на нашите деца”, допълни той.

 

В детската градина на с. Самуилово вече е направена хидроизолация на покрива, предстои боядисване на сградата, а на по- късен етап ще бъде подменена и дограмата на учебното заведение. 105 деца посещават четирите групи в градината, а за тях си грижи персонал от 12 души.