41 населени места в област Сливен си избират кмет на втори тур
41 населени места в област Сливен си избират кмет на втори тур / Дарик Сливен, архив

На втори тур на местните избори кмет ще избират 41 населени места в област Сливен, в това число и двата общински центъра - Сливен и Твърдица.

В 21 населени места от община Сливен ще се проведе втори тур на местните избори за избор на кмет на община Сливен и кмет на населено място, става ясно от решение на Общинската избирателна комисия. На балотаж се явяват кандидатите в Сливен, Кермен и в селата Биково, Божевци, Бяла, Гергевец, Глуфишево, Градско, Драгоданово, Калояново, Ковачите, Крушаре, Панаретовци, Самуилово, Скобелево, Сотиря, Средорек, Старо село, Тополчане, Трапоклово и Чокоба.

Балотаж ще се проведе и в осем села в община Нова Загора. На втори тур се явяват кандидатите в селата Новоселец, Богданово, Езеро, Брястово, Радецки, Баня, Събрано и Кортен.

В община Котел на балотаж се явяват кандидатите в селата Боринци, Градец, Жеравна, Кипилово, Орлово, Пъдарево, Стрелци и Ябланово.

В община Твърдица балотаж се провежда в общинския център - Твърдица, в град Шивачево и в селата Боров дол и Червенаково.