Атанас Атанасов
Атанас Атанасов / община Твърдица
 Новата учебна година беше тържествено открита в учебните заведения на община Твърдица с вдигане на националното знаме и с празнични програми.
      
 За пръв прекрачват прага на петте училищата 197 първокласника. В този тържествен ден те получиха подарък с лично обръщение от кмета на Община Твърдица Атанас Атанасов – книжка с приказки, а Дирекция на МВР-Сливен предостави брошури за безопасно движение за първи клас и за началните класове.
       
„Сливенски буквар“ за всички първокласници от кмета

През миналата учебна година Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни обяви конкурс за най-добър клас с отличен успех и дисциплина, най-малко отсъствия, активна извънкласна дейност и др. Кметът на Общината връчи грамота на победителя от СУ „Н. Рилски” Твърдица, VІІ клас, с класен ръководител Емилия Пухтова, наградата е двудневна екскурзия. От същата комисия по програма „Децата - еднакви и различни, но винаги заедно” всички детски градини получават играчки.

кмет Атанас Атанасов
община Твърдица


  НУ „Хр. Ботев” с. Оризари започва новата учебна година с нов компютърен кабинет. В ОУ „Н. Прокопиев” с. Сборище са ремонтирани и обновени две класни стаи, едната посреща днес първокласниците. По Националната програма „Оптимизиране на училищната мрежа” в СУ „Н. Рилски” Твърдица е изградена рампа за трудно подвижни деца, извършени са ремонти на санитарни възли, коридори, физкултурен салон. По тази програма в ОУ „Н.Й. Вапцаров”с. Бяла паланка е изграден асансьор на три нива за деца с увреждания
      
   Детската градина в кв. Козарево, посреща началото на учебна година с нова група от 22 деца от 3 до 6 годишна възраст от Твърдица. Извършен е ремонт, закупено е обзавеждане за допълнителната група, сменена е дограмата на част сградата. В детската градина в Шивачево е извършен ремонт кухненските асансьори на трите нива.

Атанас Атанасов
община Твърдица


 Общината се включва активно в изпълнение на Решение на Министерския съвет за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна училищна и предучилищна възраст. Създадени са екипи за обхват във всички населени места, с цел децата и учениците, преждевременно напуснали образователната система, да се върнат в училище.
        
Ръководството на Община Твърдица поздравява всички ученици, учители и родители, като пожелава здраве и успешна нова учебна година.