/ iStock/Getty Images
Общ абитуриентски бал са организирали в Дулово за зрелостниците от Общината.

 Символични домакини на проявата са били д-р Юксел Ахмед – кмет на общината и  Доротея Тотева - заместник-кмет “Хуманитарни дейности“.

Кметът е произнесъл празнично слово и е поднесъл поздравителен адрес с подарък на лауреата от Националната олимпиада „История и цивилизация“ Николай Великов от ХІІ „а“ клас на  СУ “Васил Левски“ за пълното отличие в надпревара с 28 зрелостници от цялата страна.

Благодарствен адрес и подарък е получил и неговият преподавател, дългогодишният учител по история Ангел Ангелов. Кметът на Община Дулово  д-р Юксел Ахмед е връчил и поздравителни адреси, подаръци и специално изработени медали на 36 отличници от випуска, както и празнични адреси за класните ръководители на абитуриентите.

За пореден път четирите средни училища – СУ “Васил Левски“ и Професионалната гимназия по облекло, обслужване и транспорт (ПГООТ) от Дулово, СУ “Йордан Йовков“ в с. Окорш и СУ “Христо Ботев“ в с. Паисиево празнуват заедно.

Идеята за общ абитуриентски бал е на общинското ръководство още от  2019 година. Община Дулово е поела и разходите за организацията и провеждането на абитуриентския бал за 141 дванайсетокласници.
БТА