/ iStock/Getty Images
Достъп до интернет в домовете си имат 79 на сто от домакинствата в Силистренско. Това съобщиха от Териториалното статистическо бюро, позовавайки се на проведено през тази година изследване за използването на информационни и комуникационни технологии.

През тази година 77.9 на сто от хората на възраст между 16 и 74 навършени години в област Силистра използват интернет всеки ден или поне веднъж седмично.

Няма да работят експресните услуги за издаване на лични карти и паспорти в Силистра

Мъжете в област Силистра са по-активни при редовното използване на интернет в сравнение с жените - съответно 82.8 и 74.5 на сто.

Има различия при редовно използващите интернет в област Силистра по образоване - 96.9 на сто от хората с висше образование, 85.5 на сто - със средно образование и 65.9 на сто - с основно или по-ниско образование използват редовно глобалната мрежа.

В четири общини в Силистренско учениците отново учат присъствено

През 2021 година делът на хората, използващи глобалната мрежа за взаимодействие с органите на държавната и местната власт в област Силистра е 28.6 на сто и се увеличава спрямо предходната година с 6.7 процентни пункта, се посочва в съобщението.
БТА