/ iStock/Getty Images
Мъж на 27 години от Шумен е установен да шофира след употреба на наркотични вещества, а спътникът му е задържан за притежание на наркотични вещества. Това съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Проверката от екип на пътна полиция била извършена около 21.30 часа снощи на площад "България" в града. 27-годишният шуменец бил зад волана на лек "Ситроен Ц3" с шуменска регистрация. Тестван бил с дръг тест, който отчел положителна на канабис, амфетамин и метамфетамин проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ.

В автомобила освен него бил и 25-годишен местен жител. При извършения обиск в пътника са намерени и иззети две полиетиленови пликчета с бяло кристално вещество, което предстои да бъде изследвано лабораторно. Намерена е и саморъчно свита цигара, която по данни на шуменеца е марихуана.

Водачът и пътникът са задържани за срок до 24 часа в РУ- Шумен. Започнати са бързи производства- за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози и за държане на наркотични вещества без разрешително.
БТА