/ Община Попово
Със заповед на кмета на община Попово се преустановява работата и експлоатацията на всички автомати за напитки и храни на територията на общината до второ нареждане.

Вечерен час в Сопот, колите от други области минават край града

Забраняват се посещенията на всички детски и спортни площадки на територията на Община Попово до второ нареждане. Това съобщават от общинска администрация.

Детските и спортни площадки ще бъдат ограничени с предупредителни ленти и ще бъдат поставени информационни табели. Града ще бъде райониран и ще бъдат привлечени доброволци към щаба - районни медиатори.

И Община Мъглиж въвежда вечерен час, нарушителите с глоба

Те ще имат задачата да следят и докладват за лица които се завръщат от други страни, за да няма пропуски в поставянето под карантина. Паралелно ще разясняват за предприетите мерки и ще раздават листовки с полезна информация свързана с положението в което се намираме, ще следят за струпвания на хора и ще приканват гражданите да стоят по домовете си.

Дезинфекцирането на публични места продължава ежедневно. След третиране е желателно гражданите и техните домашни любимци да бъдат внимателни до пълното изсъхване на третираните площи и обекти. Дезинфекцията ще се извършва всеки ден след 17:00 часа.

Въвеждат вечерен час за цялата Смолянска област

Кметовете и кметските наместници на села в общината, да се свържат с щаба за да им бъдат предоставени дезинфектанти за третиране на публични площи и обекти, които да използват като организират дезинфекциране на местата посещавани най-често от хората в населеното място.