Възпитаници на СОУ Сава Доброплодни със сертификати  „Microsoft Office Specialist
Възпитаници на СОУ Сава Доброплодни със сертификати „Microsoft Office Specialist / netinfo

22-ма ученици от СОУ „Сава Доброплодни" получиха международни сертификати „Microsoft Office Specialist" след като успешно се представиха на практическия онлайн изпит на Майкрософт под ръководството на преподавателя инж. Ангел Ангелов. Това съобщават от шуменското училище.

Към този момент учебното заведение e с най-много специалисти по „Microsoft Office" в страната, като сред тях е и най-малкият - седмокласникът Мартин Маринов. Двама ученици са получили максималния брой точки - по 1 000 за две от нивата на сертификата.

Сертифицирането от софтуерната компания е едно от най-взискателните и най-уважавани признания в промишлеността, тъй като набляга на техническите познания и на реално придобития опит.

Изпитите за сертифициране са мярка за способностите на хората да изпълняват задачите си в реалния свят. Тези взискателни изпити доста надхвърлят обикновеното изпитване за познания за продукта. На изпитваните участници се представят ситуации, в които те трябва да прилагат своите познания, да анализират технически решения, да разрешават проблеми и да вземат решения.