Връчват дипломи на магистри, завършили Военния факултет
Връчват дипломи на магистри, завършили Военния факултет / netinfo

От 10.30 ч. днес в брифинг-залата на Центъра за езиково и компютърно обучение и информационни технологии /ЦЕКОИТ/ началникът на Факултет „Артилерия ПВО и КИС” полк. доц. Николай Досев ще връчи дипломите на студентите, завършили пълния курс на обучение в ОКС „Магистър” по специалностите „Административна и информационна сигурност”, „Компютърни системи и технологии” и „Комуникационни техники и технологии”.

Общият брой на дипломираните студенти – магистри е 49 души. Отличник на випуска е магистър-инженер Станислава Любомирова Накева – специалност „КТТ”. Факултет „Артилерия ПВО и КИС”, като наследник на артилерийското училище, има повече от 10-годишна традиция по обучението на цивилни студенти. През последните години се наблюдава засилен интерес към обучението в ОКС „Магистър” най-вече в новата специалнист „Административна и информационнна сигурност”.

Сертификати на успешно завършилите обучението си по английски език чуждестранни специализанти бяха връчени по - рано днес от зам.-началника на НВУ „В.Левски” – полк. проф. Андрей Андреев. Връчването се състоя в ЦЕКОИТ. Тази година за първи път се обучават чужденци от Македония, Босна, Херцеговина, Хърватия и Азърбайджан. В най-скоро време се очаква ЦЕКОИТ да бъде сертифициран официално като Център за обучение по английски език на НАТО.